(Systemische) begeleiding voor teams, individuen en bedrijven.

Over

Als individu wordt de kwaliteit van ons leven beïnvloed door de kwaliteit van onze relaties en de patronen binnen deze relaties, volgens de principes van systemisch denken. 

Zie Specialiteiten

Wij zijn Erik en Leontine Verhoef, gediplomeerd in systemische coaching en veiligheidskunde. We begeleiden teams, organisaties en individuen, en adviseren bedrijven op het gebied van arbeidsveiligheid. Leontine is ook een gecertificeerde vertrouwenspersoon.

Spelregels voor een succesvolle coaching

Vertrouwen en veiligheid

Een goede coach-coachee relatie is gebaseerd op vertrouwen en veiligheid. De coachee moet het vertrouwen hebben om open en eerlijk te zijn over zijn of haar uitdagingen en doelen, zonder bang te zijn voor veroordeling of kritiek. De coach moet een veilige en ondersteunende omgeving kunnen creëren, waarin de coachee zich vrij voelt om zijn of haar gedachten en gevoelens te delen. Dit creëert een sfeer van wederzijds respect en begrip, waardoor de coachee zich gesteund voelt tijdens het coachingstraject.

Doelen en verwachtingen

Een goede coach-coachee relatie vereist duidelijke doelen en verwachtingen voor het coachingstraject. De coach en coachee moeten samenwerken om deze doelen helder en meetbaar te maken en een duidelijk plan op te stellen om ze te bereiken. Het is van belang dat beide partijen begrijpen wat hun rol en verantwoordelijkheden zijn tijdens het traject, om misverstanden te voorkomen. Door een helder en duidelijk doel voor ogen te hebben en te begrijpen hoe dit doel bereikt zal worden, kan de coachee zich richten op de benodigde acties en stappen om zijn of haar doelen te behalen. Dit vergroot de kans op succes en geeft richting en focus aan het coachingstraject.





Evaluatie en feedback

Regelmatige evaluaties en feedback zijn belangrijk in een goede coach-coachee relatie, zelfs bij één consult. Een veilige en open sfeer voor feedback is cruciaal om obstakels te bespreken en aanpassingen te maken voor een effectiever proces. Zo kan de coach-coachee relatie worden versterkt en resultaten worden behaald.

Stappenplan (systemische) coaching

Intake en doelstellingen

In deze fase wordt er samen met u gekeken naar wat de doelstellingen zijn van het coachingstraject en wat er nodig is om deze doelen te bereiken. Er wordt gekeken naar wat u wilt veranderen en wat u daarbij nodig heeft om dit te bereiken.

Analyse

In deze fase wordt de verzamelde informatie geanalyseerd en worden er verbanden gelegd tussen de verschillende elementen binnen het systeem. Hierbij wordt gekeken naar de dynamiek en patronen die spelen binnen het systeem.

Opstellen interventie

Op basis van de analyse worden er interventies opgesteld die gericht zijn op het doorbreken van beperkende patronen en het creëren van meer balans en harmonie binnen het systee

Evaluatie en follow-up

Na afloop van het coachingstraject vindt er een evaluatie plaats waarin wordt teruggekeken op de behaalde resultaten. Ook kan er een follow-up traject worden ingezet om ervoor te zorgen dat de veranderingen duurzaam zijn en blijven.

Praat met ons

De eerste stap bij coaching is praten. Laten we een moment plannen waarop we elkaar kunnen ontmoeten en praten over wat u bezighoudt.

Plan een consult
Share by: